Alu Simić

+381 - (0)641 58 51 58

E-mail: alusimic@gmail.com

Zimski vrtovi i zatvorene terase

SUNČANA STRANA VAŠEG ŽIVOTA
AKCIJA jesen 2020 na sve 
Zimske vrtovE i zatvorene terase 

Zimski vrtovi stvaraju dodatni prostor i puštaju obilje svjetla u Vaš dom. Zimski vrt jedinstven je objekt koji se idealno uklapa u već postojeći, on je ukras Vaše kuće koji povećava životni prostor, a vrijednost i ljepota Vašeg interijera i eksterijera dolaze do izražaja. Kvalitetno izrađen i pravilno smješten udoban je za stanovanje tokom cijele godine.

Kombinacijom sistema otvaranja i zatvaranja, ljeti ga možete korisiti kao oazu mira za sinergiju sa prirodom, a zimi za uživanje u prekrasnom pogledu na okoliš koji vas okružuje u sigurnosti i toplini vlastita doma. Otvaranje i zatvaranje zimskog vrta može se izvesti kombiniranjem različitih ALU sistema, od fiksnih i standardnih prozorskih elemenata do kliznih i harmo stijena.

Posebnu pozornost u gradnji zimskog vrta treba pridodati izvedbenom projektu, geografskom položaju, odabiru prozorskih sistema i stakala, sjenilima, pravilnom ventiliranju, te naposljetku ispravnoj montaži. Oblik, dimenzije, boja, načini otvaranja i nagibi krovova od 7° do 45° mogu se prilagoditi Vašim željama.

Prvo treba odrediti položaj i namjenu zimskog vrta, zatim u suradnji sa stručnjakom odrediti oblik zimskog vrta, provjeriti sve građevinske elemente bitne za smještaj zimskog vrta i njegovo pravilno funkcioniranje. Preporuka je da se zimski vrt u odnosu na postojeći stambeni objekt smjesti na jugozapadnu stranu, jer je tada iskoristivost Sunčeve energije najveća i najlakše se postiže ugodna temperatura tijekom cijele godine.

Jedan od najvažnijih elemenata zimskog vrta je staklo budući da su njegove izolacijske karakteristike bitne radi postizanja ugodne temperature tijekom cijele godine. U suvremenim izvedbama zimskih vrtova najčešće se primjenjuje dvostruko sigurnosno ostakljenje staklom niskoemisijonog nanosa i plinskim punjenjem prostora između stakala što povećava toplinsku izolaciju.

Aluminijske stijene i spojevi koji izravno dolaze u kontakt sa zidovima objekta moraju se izvesti izrazito kvalitetno jer je tu mogućnost za propuštanja vode i stvaranje kondenzacije najveća.

Statiku konstrukcije zimskoga vrta osiguravaju nosivi elementi koji su sastavni dio konstrukcije zidova i krova objekta. Karakteristike aluminijskih profila, osobito se to odnosi na njegovu dugotrajnost, otpornost na koroziju, malu masu i veliku čvrstoću, stavljaju ga na vrh uporabne ljestvice. Stoga se za izradu zimskih vrtova koriste profili sa toplinskim mostom – termo prekidom koji vanjsku stranu odvojena od unutrašnje, te kao takva sprečava nastajanje kondenzacije.