Alu Simić

+381 - (0)641 58 51 58

E-mail: alusimic@gmail.com

Komarnici

Da li ste se nekad zapitali kako da komarce, muve, ose, pčele i noćne leptire zadržimo sa spoljašnje strane svog doma.

Ovo je posebno teško kada želimo provetriti prostorije. 

Zaštita od insekata se nameće kao nužnost tokom toplih letnjih večeri, kada se sa paljenjem svetla u prostorije sjuri veliki broj ovih dosadnih napasnika.
Komarci i insekti su sve česće uzročnici i prenosnici zaraznih bolesti, Ranije su korisćena hemijska sredstava. Mi vam preporučujemo da u cilju zaštite Vaše porodicu koristite komarnike. Komarnicima obezbeđujumo potpunu zaštitu od insekata a ujedno čuvamo okolinu izbegavajuci upotrebu štetnih klima gasova.
Podsećamo da hemiska zaštita podrazumeva da je prostor zatvoren tako da tretman deluje kako na insekte tako i na ljudska bića.

 Na tržištu postoji više tipova komarnika koje delimo u 4 osnovne kategorije:

  1. Fiksni komarnici
  2. Rolo i klizni komarnici
  3. Komarnici za vrata
  4. Komarnici po meri

Fiksni komarnici 

su najekonomičnija vrsta komarnika. Fiksni komarnik se sastoji od aluminijumskog profila i mrežice koja je pričvrsćena za isti. Ima lakši sistem za prozore i nešto masivniji za vrata. 

Po želji uz fiksne komarnike možete poručiti i dodatni set pribora čijom montažom komarnik može da se otvara i zatvara ili da se lako demontira sa stolarije.

 

   

Rolo komarnici 

su vrsta komarnika koja je najviše u upotrebi pre svega zato što je najpraktičniji. Rolo komarnik se lako zatvara i otvara jer se mrežica komarnika namotava oko osovine komarnika koja je opremljena oprugom koja sama vuče komarnik da se namota oko svoje osovine. Ovaj komarnik zauzima vrlo malo prostora na prozoru jer ceo komarnik staje u malu aluminijumsku kutiju.


ALU Simić u ponudi ima standardnu verziju rolo komarnika i najnoviji model „set-komarnik".
„Set-komarnik“ je praktičnije rešenje jer ima završnu letvu od aluminijuma koja drži otvoren komarnik celom svojom širinom. Standarne boje su: bela, braon i siva ali i ostale RAL boje se dostupne po narudzbi.

           

  

KOMARNICI ZA VRATA

je najpraktičnije i najekonomičnije rešenje komarnika za ulazna vrata ili balkonska vrata. U setu ovog komarnika isporučuju se neophodni profili, mrežica i okov da se formira komarnik-vrata koji se montira sa spoljne strane ulaznih ili balkonskih vrata.

Po potrebi izradjujemo jednokrilne ili dvokrilne komarnike. Najčešće dimenzije za jednokrilni komarnik vrata su 230 x 110 cm.

Po potrebi isporučujemo i veće dimenzije. Komarnike standarno izradjujemo u beloj, braon i sivoj boji dok se sve ostale boje po RAL karti ili boje drveta izradjuju po narudzbi.

 

 

PLISE KOMARNICI

Plise komarnici su namenjeni balkonskim i ulaznim vratima. Oni nam omogućavaju da ne zatvaramo vrata za sobom i na taj način dozvolimo ulazak svežeg vazduha u prijatnim letnjim večerima, a da pri tom budemo zaštićeni od raznih insekata.

Osobine plise komarnika

Plise komarnici nemaju povratni mehanizam, što ostavlja mogućnost lakog korišćenja i od strane dece, da budu otvoreni u bilo kom položaju. Upravljanje ovim komarnicima može biti horizontalno i vertikalno, a otvaraju se i sa spoljašnje i unutrašnje strane. Mrežica se slaže u paket i otvara se kao harmonika što čini ovaj komarnik praktičnim, jer ne iziskuje dodatni prostor za komarnik prilikom otvaranja i zatvaranja. Mreža je plisirana i napravljena je od kvalitetnog materijala, koji ima visoku propustljivost vazduha i svetlosti. Pri tom se ne oštećuje svakodnevnom upotrebom, otporna je na sve vremenske prilike, UV zrake i koroziju i nije zapaljiva. Ova mrežica je dodatno ojačana nitima velike izdržljivosti, što je čini stabilnijom i otpornijom na jake udare vetra. Mreža je obično sive ili crne boje. Lako se održava i dugog je trajanja.

Ram plise komarnika je napravljen od visokokvalitetnog aluminijuma, što povećava njegovu dugotrajnost i čini ga otpornim od krivljenja i korozije. Ram može biti u različitim bojama pa vam se pruža mogućnost da ga uklopite u enterijer ili eksterijer vašeg doma. Kao i plise mrežica, i ram se lako održava i dovoljno ga je oprati vodom.

Plise komarnik je odličan izbor za izlaze na balkon ili terasu i zbog toga što ima nizak prag na prolazu, što vam omogućuje siguran korak i bezbedan ulaz i izlaz, bez mogućnosti spoticanja. Ovi komarnici se mogu ugraditi i na prozore na kojima nema dovoljno prostora za rolo komarnike. Postoje dve verzije ovih komarnika: jednostruki i dvostruki plise komarnik. Prvi se zatvara ili na levu ili na desnu stranu, a drugi prema središtu, od leve prema desnoj strani, pri čemu ih na sredini pričvršćuje magnet.

 

Ovi komarnici, pored odličnog materijala od kog su izgrađeni, garantuju dug vek trajanja i pored osnovne zaštite od insekata nude i dodatnu zaštitu od cvetnog praha, koji često izaziva alergije.